Speekselklier kanker

Speekselklier kanker

Speekselklier kanker is een vorm van kanker wat steeds vaker terug lijkt te komen in onze maatschappij. Daarom is het verstandig dat mensen weten wat de klachten en symptomen van speekselklier kanker precies zijn in een beginfase. In dit artikelen bespreken we alles wat je over speekselklier kanker moet weten.

Speekselklier tumor symptomen

De speekselklier tumor zijn niet-kwaadaardige of kwaadaardige tumoren in de speekselklieren. Zo komt een tumor speekselkier vaker voor bij mensen boven de 45 jaar. Echter zijn geslacht, erfelijkheid en wijze van leven geen factoren van betekenis. Echter komt een tumor speekselklier niet vaak voor en zijn één op de vijf speekselkliertumoren.

Echter verschillen de verschijnsel erg bij mensen en het hangt vooral af of het om een kwaadaardige of een goedaardige tumor gaat.  Maar vaak is er wel altijd sprake van een zwelling en die kun je in je mond of buiten je mond voelen.

  • Niet-kwaadaardige gezwellen doen meestal geen pijn, ze voelen aan als rubber en je kunt ze laten bewegen met je vingers. De gezwellen groeien heel gestaag en het kan zijn dat ze jaren dezelfde afmeting houden.

  • Kwaadaardige tumoren in de speekselklieren groeien meestal snel, voelen stevig aan, soms doen ze pijn. Als de tumor groeit dan kan dit zorgen voor aantasting van de aangezichtszenuw, wat tot aangezichtsverlamming kan leiden.

Behandeling van speekselklier kanker

Wanneer er sprake is van een niet-kwaadaardig gezwel, dan zal door een operatie het aangedane deel van de klier weggehaald worden. Maar bij een operatie bestaat altijd het gevaar dat de aangezichtszenuw aangeraakt wordt en dit kan leiden dat de mondhoek gaat hangen. In sommige gevallen zal de zenuw weer genezen, maar het kan ook blijvend letsel achterlaten.

Copyright 2014 http://www.speekselklieren.nl